09 december 2009

renässans - pånyttfödelse

Sitter i skolan på en svenskalektion jag inte ens behöver gå på egentligen. Pratar om litteraturhistoria. Under antiken skrev de i stående epitet och hexameter. 500 e.kr till 1500-talet var det Medeltid i Europa, mörket mellan två ljusa punkter.
Men var det verkligen så?
frågar vi för oss själva
och försöker bläddra lite mer i böcker för att hitta svaren
på alla frågor vi inte känner till

Har varit på lunchdejt med Mikaela. Ett trevligt uttryck som jag snor av henne, och som hon i sin tur har snott från Sofie.
Insikt om att man kan ställa ut sin verklighet på hyllor, för allmän beundran, eller förkränkning (om det nu är ett ord). Vill vi ha den där? Kanske, kanske inte.

Igår var tisdag i ledighet, som man inte för säga, för det är ju en arbets- alternativt handledningdag. Och en välbekant resa till Ljungskile och ett möte med Li, vilket var mycket trevligt. Och en eftermiddag/kväll av Emelie, ätande av kycklingsoppa med nuddlar, en mycket viktig detalj.

I helgen var jag på ledarutbildning/kurs/läger i Helsjön. Underbart med människor och samtal och nya kunskaper och perspektiv, men även trevliga återseenden av människor man egentligen träffar alldeles för sällan.
Sådant tycker vi om.

1 kommentar:

Jasmine sa...

Litteraturhistoria.. de proven klarade jag. Men epitet och hexameter hörde vi aldrig något om.